Formule 1 miniatuur racewagens

Een Formule 1 racewagen is een open, eenzits, openwiel-raceauto. Hij is voorzien van voor- en achtervleugel, waarbij de motor achter de coureur is geplaatst. Een van de regels is dat iedere Formule 1-racewagen door het eigen team moet zijn gebouwd. Formule 1 miniatuur racewagens.

De Formule 1 Racewagens zijn populair

Decenniumlang hebben ze met 3.0 liter V10- motoren gereden zonder super- of turbocharger. Om de veiligheid te verbeteren is er vanaf 2006 door de FIA  een poging gedaan om de racewagens langzamer te laten rijden door gebruik te maken van een 2,4 liter V8-motor, met niet meer dan vier kleppen per cilinder. Om de betrouwbaarheid van de motor te garanderen zijn vanaf seizoen 2009 de motoren beperkt tot een toerental van 118.000 tpm.

Daardoor werd de levensduur van de motor verbeterd. Er zijn veel verschillende experimenten met metaallegeringen gedaan om de motor steeds maar weer beter te maken. Ieder jaar legt de FIA nieuwe beperkingen op om er toch maar voor te zorgen dat de veiligheid steeds weer beter wordt. Er zijn een aantal merken Formule 1 racewagens die zeer populair zijn zoals: Williams, Alfa Romeo, Renault, McLaren F1 Team, Toro Rosso, Red Bull, Ferrari en Mercedes. Tijdens de wedstrijden zijn er altijd veel toeschouwers. Door de populariteit worden veel schaalmodel racewagens verzameld.

Verzameling van schaalmodel Racewagens

Veel verzamelaars proberen de verzameling steeds compleet te krijgen. Dat is niet eenvoudig want als een verzamelaar denkt dat hij de verzameling compleet heeft, komt er weer een nieuw type uit. Dat houdt de verzamelaar aan het werk. De verzamelaar zal hoofdzakelijk de schaalmodel racewagens met een schaal van 1:18 of 1:24 verzamelen. De schaalminiatuur racewagen heeft dan een grootte waarin alle details nauwkeurig kan worden verwerkt. De schaalmodellen van de racewagens kun je eenvoudig bestellen bij Modelautokopen.nl. Ze hebben een grote voorraad. Plaats je een bestelling bij Modelautokopen.nl voor 16.00 uur, dan heb je de racewagen de andere dag in huis. Je kunt bij Modelautokopen.nl veilig afrekenen met: iDEAL, Giropay en Bancontact.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Bekijk ook onze andere webshops