Bussen en Autobusjes

Er zijn heel wat verzamelaars die bussen of autobusjes verzamelen. Je zou kunnen denken dat je daarmee snel je verzameling compleet hebt, maar dat is zeker niet het geval. Er zijn op de eerste plaats veel soorten bussen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Je hebt de lijnbus die wordt ingezet voor het openbaar vervoer. Er kan daarbij een onderscheid worden gemaakt tussen stads- streek- en langeafstandsbussen. Lijnbussen zijn vaak voorzien van een installatie waarmee ze de verkeerslichten kunnen beïnvloeden. Autobusjes kunnen worden gebruikt om enkele mensen te vervoeren.

Er zijn in de loop van de jaren heel wat aanpassingen gedaan bij de bussen. Tegenwoordig heeft een stadsbus brede in- en uitstapdeuren en veel staanplaatsen. De nieuwste stadsbussen zijn de lagevloerbussen. Ze hebben geen verhoogde instap meer. Ook de trottoirs worden tegenwoordig bij een bushalte verhoogd, zodat er gemakkelijk kan worden in- en uitgestapt. Er zijn verschillende lengtes en uitvoeringen van de stadsbussen. In de loop van de jaren zijn ook de kleuren veranderd. Wanneer je stadsbussen gaat verzamelen, moet je veel moeite doen om alle schaalmodel bussen te verzamelen die in Nederland of in een bepaalde streek zijn of worden gebruikt. De schaalmodellen zijn voorzien van de mooie details.

Verzamelen door gebruik te maken van Modelautokopen.nl

De website Modelautokopen.nl is er een waar veel verschillende merken en schaalmodellen worden weergegeven. De schaalminiaturen zijn in meerdere schalen leverbaar. Wanneer je stadsbussen van een bepaalde streek gaat verzamelen is het mooier dat je dat van één schaal doet, bijvoorbeeld 1:43. Wanneer ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben, is dat mooier wanneer je ze als verzamelaar gaat uitstallen. Als je op de website Modelautokopen.nl je schaalmodel ziet, wat je graag wilt hebben, kun je dat gemakkelijk kopen. Je weet hierbij zeker dat je een schaalmodel krijgt dat een topkwaliteit heeft. Je kunt het kopen en betalen met de veilige betaalmethode van: iDEAL, Giropay of Bancontact. Omdat er uit een grote voorraad wordt geleverd heb je het schaalmodel, als je het voor 16.00 uur besteld, de andere dag in huis. Neem een abonnement op de gratis nieuwsbrief wanneer je op de hoogte wilt blijven van alle nieuwe schaalmodellen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Bekijk ook onze andere webshops