Welly Die Casting Limited

Welly Die Casting Limited

Welly Die Casting Limited

Welly Die Casting Limited is een fabrikant die gegoten speelgoedauto’s maakt. De firma is vanaf 1979 actief in het maken van schaalmodellen voor auto’s. Ze zijn gevestigd in de provincie Guandong van China. Er werken meer dan 3000 werknemers. In het begin van de jaren tachtig produceerde Welly hoofdzakelijk modelauto’s van ongeveer 10 cm lengte. Hierbij werd de schaal 1:64 toegepast. In de jaren negentig ging het bedrijf over op schaalmodellen van 1:24 en daarna op 1:18. Momenteel produceert Welly veel verschillende schaalmodellen. Welly is licentiehouder van meer dan 40 verschillende merken. Ook worden er vrachtwagens, motoren en fietsen op schaal geproduceerd. Ieder jaar worden er nieuwe modellen aan de collectie toegevoegd. Onlangs is men begonnen met verschillende reeksen radiografisch bestuurbare modellen, waaronder vrachtwagen met een schaal van 1:32 en van kunststof racewagens met een schaal van 1:12. De modelauto’s of schaalmodellen zijn verkleinde uitgaven van auto’s.

Waarom schaalminiaturen verzamelen?

Over de hele wereld worden er door mensen spullen verzameld. Hiermee begin je met een paar stukken, maar de verzameling zal langzaam groeien. Voor de meeste mensen is verzamelen een leuke hobby. Er zijn verzamelaars die speciaal een merk en model sparen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de VW-kever. Het is leuke hobby waarin je veel tijd kunt besteden. Je bent constant op zoek naar een modelauto die je nog niet hebt. Vind je er een dan ben je gelukkig dat je je verzameling kunt uitbreiden.

Bestellen en betalen

Je kunt een schaalmodel auto van Welly kopen via internet. Daarvoor hoef je niet ver te zoeken omdat Modelautokopen.nl voldoende van deze schaalminiaturen op voorraad heeft. Wanneer je ze voor 16.00 uur besteld, heb je de andere dag je miniatuur modelauto in je bezit. Je kunt je bestelling afrekenen met de veilige betaalmethoden van IDEAL, Giropay en Bancontact.
Wij van Modelautokopen.nl hebben ook een ruime collectie van Welly miniatuur auto’s.
Neem een kijkje in de webshop voor het complete aanbod van Welly modelauto’s.

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!