Waar je op moet letten bij het kopen van een modelauto

Model auto kopen? Waar je op moet letten bij het kopen van een modelauto

Schaalmodellen van echte auto’s blijven interessant en leuk om te verzamelen, fantastisch om naar te kijken en geweldig om te bestuderen. Van dichtbij de duurste auto’s kunnen zien en zelfs in je handen kunnen hebben. Het is en blijft een enorme leuke bezigheid voor jong en oud. Een miniatuur auto kopen is niet zomaar iets. Of het nu om het hippe Volkswagen busje of om de ultieme Ferrari sportwagen gaat, het is zó tof om een modelauto 1:24 als miniatuur in je kast te hebben staan. Maar dan moeten het wel perfecte schaalmodellen zijn, tot in de kleinste details goed afgewerkt. En een model auto kopen is ook heel erg leuk!

De miniatuur model auto kopen

Het is de echte auto maar dan in miniatuur uitgevoerd. Hij moet wel hetzelfde zijn en niet afwijken van het originele model. Niet alleen het ontwerp en de detaillering moeten exact gelijk zijn, maar ook de emotie dient met een zelfde gevoel over te komen. Een model auto kopen is dus echt niet zomaar iets. Het is het aanschaffen van een droom. Je hebt misschien altijd al gewild in een Jaguar E Cabriolet 1961 te rijden als je later groot bent. Maar nu ben je groot en heb je er geen. Dat hoeft ook niet meer, maar het is wel onwijs leuk om een miniatuur auto ervan op de kast te hebben staan, zodat je er elke dag even naar kunt kijken.

De verschillende uitvoeringen

Tegenwoordig kan men kiezen uit de volgende schaalmodellen:

  • modelauto 1:18
  • modelauto 1:24
  • modelauto 1:32
  • modelauto 1:43

Dat is een hele lijst, de grootste uitvoering boven, de kleinste onderaan. Bij schaal modelauto 1:18, de grootste, is het model op jouw kast 18 keer kleiner dan de echte auto. Je kunt je voorstellen dat in de modelauto met de schaal 1:18 de beste detaillering is te zien. Bij een modelauto 1:43, de kleinste uitvoering, zullen de kleinste details wat moeilijker zichtbaar zijn. Het wordt namelijk allemaal iets te klein. Het blijft natuurlijk een schaalmodel en geen echt exemplaar. Het meest verkochte model is absoluut modelauto 1:24. Waarschijnlijk omdat de afmeting, ongeveer 20 cm, prettig is. Goed hanteerbaar, makkelijk te pakken en alle details kunnen op een duidelijke manier mooi bekeken worden.

Conclusie

Laat je droom waar worden en ga een miniatuur auto kopen, een onwijs mooie model auto kopen. Je kunt dan elke dag weer genieten van je droom, elke dag weer die emotie ervaren die je krijgt bij het zien van jouw mooiste of favoriete modelauto. Een model auto kopen is een ervaring op zich. Het zoeken naar de mooiste is al een hele belevenis. Het thuis op de plank bij je andere favoriete modellen neerzetten en hem dan af en toe eens even kunnen oppakken is helemaal top!

Model auto kopen? Klik hier om ze allemaal te beworden!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!