Vitesse Modelauto’s Kopen

Vitesse Modelauto’s Kopen

Vitesse Modelauto’s

Vitesse is een fabrikant van modelauto’s die in 1982 in Portugal is opgericht. Er werden gegoten modelauto’s gemaakt waarvan de schaal 1:43 was. De fabriek werd in de stad Porto opgericht en is een merknaam van Cinerius. Door de details van de schaalmodellen en het realisme werden de modelauto’s van Vitesse eind jaren tachtig en negentig steeds populairder.

De modellen waren meer gericht op de verzamelaars. Je moet met de modelauto’s voorzichtig omgaan, omdat er onderdelen dreigen af te vallen of de verf komt los. Rond 1992 had Vitesse ongeveer 40 verschillende schaalminiaturen geproduceerd. Het is jammer dat het bedrijf zich niet zelf al te serieus heeft genomen. Omdat de modelauto’s fragiel waren, was het geen goed speelgoed. De modelauto’s gingen gemakkelijk stuk. Op die manier prijs je jezelf snel uit de markt als speelgoed. Het waren vooral modelauto’s voor de verzamelaar die er niet mee speelde, maar als een pronkstuk gebruikte.

Het is geen toeval geweest dat de fabrikant Vitesse in 1982 is ontstaan. Door de toetreding in 1984 van Portugal tot de Europese Unie ontstonden er meer bedrijven die de minder ontwikkelde economie van Portugal ondersteunde. Vitesse is een van de bedrijven die van deze situatie heeft geprofiteerd. Er waren nog wel andere bedrijven van modelauto’s bijgekomen, maar niemand van de anderen was zo goed als Vitesse. Ze maken modelauto’s die aantrekkelijk zijn voor de verzamelaar. Vitesse produceert ook modellen voor andere bedrijven.

Bestellen en kosten

De schaalminiaturen zijn eenvoudig op internet te bestellen. Wanneer je niet lang wilt zoeken en goedkope modelauto’s wilt aanschaffen, kun je kijken bij Modelautoverkopen.nl. Ze hebben een ruime collectie modelauto’s en een snelle levering. De modelauto’s worden uit voorraad geleverd. Je kunt gemakkelijk en veilig afrekenen via iDeal, Giropac en Bancontact. Een modelauto voor 16.00 uur besteld, is de ander dag in je bezit.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s?  Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!