Tekno leverancier van schaalmodellen

Tekno leverancier van schaalmodellen

Tekno leverancier van schaalmodellen

Tekno leverancier van schaalmodellen. Het was Tekno die in 1928 schaalmodellen van auto’s begon te produceren. Het was een speelgoedfabrikant uit Kopenhagen, Denemarken. Hij had zijn grootste omzet door 1 miljoen schaalminiaturen per jaar te verkopen. Toen hij begon, was zijn opzet om miniatuur speelgoedauto’s te maken. Langzamerhand werd de focus verlegd. Er werden steeds meer schaalmodellen van vrachtwagens gemaakt die niet bestemd waren als speelgoed, maar als objecten voor de verzamelaar. Het hoofdkantoor van Tekno werd naar Nederland verplaatst.

Tekno is nu een Nederlandse producent van modelauto’s geworden die zich in Lier heeft gevestigd. Er worden miniatuur autobussen gemaakt, maar ook vrachtwagens. De schaal van de miniatuur modellen is 1:50. De schaalmodellen worden vaak gekocht door bedrijven die ze als relatiegeschenk aan de klant meegeven. De verzamelaars kunnen de schaalmodellen gewoon bij Tekno of online bestellen. In de afgelopen decennia zijn er duizenden schaalmodellen gemaakt. Ze worden allemaal tentoongesteld in het museum van het bedrijf. De modellen van Tekno zijn geliefd bij de verzamelaar, omdat de details zo goed in de schaalmodellen zijn verwerkt.

Kosten en het bestellen van de schaalmodellen van Tekno

Verzamelaars kunnen schaalmodellen rechtstreeks bij Tekno bestellen, maar ook gewoon via internet. Het is niet moeilijk om verkopers van de schaalmodellen van Tekno op internet te vinden. Je kunt dus vrij gemakkelijk een schaalmodel van Tekno, wat je nog niet in je verzameling hebt, online bestellen. Omdat de meeste schaalmodellen in voorraad zijn, kunnen ze snel worden geleverd. Normaal is het zo dat als je een bestelling voor 16.00 uur plaatst, je de miniatuur auto de andere dag in huis hebt. Ook is het een groot voordeel dat je veilig en vertrouwd je betaling kunt doen. Je kunt daarbij gebruik maken van: iDEAL, Giropay en Bancontact.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!