Schuco schaalmodel online kopen

Schuco schaalmodel online kopen

Schuco

Shuco kan worden beschouwd als een van de bekendste speelgoedfabrikanten uit Duitsland. Veel van de modelauto’s die door Schuco zijn vervaardigd zijn verzamelaarsobjecten geworden. Met de schaalmodelauto’s wordt over het algemeen niet meer gespeeld, maar staan ze te pronken in vitrines. De firma Schuco werd in 1912 opgericht in Neurenberg. In 1936 werd de eerste Schuco-modelauto geleverd. De schaalmodelauto viel op door de precisie en de vormgeving. Door het succes van de miniatuurauto’s groeide het personeelsbestand.

De afwerking van de schaalminiaturen werd steeds beter. De schaalmodellen werden van blik gemaakt. De “Mirako- serie die uitgebracht werd, hadden een eigen aandrijving. Ze waren zo vervaardigd dat ze niet van de tafel konden vallen wanneer er mee gespeeld werd. Dat was door een geniale constructie die bij het schaalmodel was aangebracht.

Er was een extra wieltje onder het schaalmodel geplaatst. In de loop van de jaren is Schuco een fabrikant geworden die alleen maar hoogwaardige modellen maakt. Ondanks dat de omzet goed was, kon het bedrijf zich niet handhaven. In 1976 werd het verkocht aan het Britse DCM-concern. In 1999 is Schuco aan de firma Sieber in Fürth verkocht. De schaalmodellen van Schuco zijn nog zeer geliefd bij de verzamelaars. Dat komt door de gedetailleerdheid van de modellen. Tussen 1969 en 1976 bracht Schuco de 1:66 serie schaalmodelauto’s op de markt. Dat waren vaak Duitse modellen. Het zijn deze schaalminiaturen die nu erg in trek zijn bij de verzamelaars. Veel van deze schaalmodellen hebben een kentekenplaat uit Neurenberg.

Het bestellen

Je kunt de schaalmodellen van Schuco op internet kopen. Er zijn veel leveranciers die de verzamelobjecten van de modelauto’s op voorraad hebben. Wanneer je je schaalmodel op internet gevonden hebt, kun je het bestellen. Wanneer je je miniatuur auto voor 16.00 uur bestelt, kun je het schaalmodel door de voorraad die er is, het de andere dag in huis hebben. Je kunt met een veilige methode afrekenen. Daarvoor kun je gebruik maken van: iDEAL, Giropay of Balcontact.
Wij van Modelautoverkopen.nl hebben ook een ruime voorraad van Schuco miniatuur auto’s.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!