Schaalminiaturen

Schaalminiaturen

Schaalminiaturen

De schaalminiaturen van auto’s verzamelen, is een leuke en mooie hobby. In het begin koop je als verzamelaar alle schaalminiaturen van de auto’s die je mooi vindt. Wanneer je er enkele in je bezit hebt, ga je selectiever te werk. Je gaat dan in de meeste gevallen schaalminiaturen sparen van een bepaald merk. De anderen die je hebt gekocht, doe je weg tegen betaling of ruilen. Daarna ga je als verzamelaar op zoek naar alle uitvoeringen van een bepaald merk. Verzamelaars gaan daarbij net zo lang door, totdat ze alle uitvoeringen in hun bezit hebben. In principe zijn verzamelaars net kleine kinderen. Het is wel een hobby waar ze zich goed mee bezig kunnen houden.

De miniatuur auto’s

De schaalminiaturen zijn vaak adembenemend mooi. Wanneer je een schaalmodel neemt met een schaal van 1:18 kunnen de modellen van alle details zijn voorzien. De deuren van het schaalmodel kunnen open gemaakt worden. Ook ligt er in sommige schaalmodellen vloerbedekking of kunnen de lampen branden. Afhankelijk van het merk en uitvoeringen die je spaart, kun je er veel tijd instoppen.

Soorten verzamelaars

Er zijn in principe twee soorten verzamelaars wanneer we naar de schaalminiaturen kijken. De eerste zal alleen maar oude auto’s sparen en de tweede koopt nieuwe die nagemaakt zijn naar een oud model. In veel gevallen werken ze rond een onderwerp. Dat kunnen bijvoorbeeld taxi’s zijn, maar ook brandweerwagens of legervoertuigen. Ook de auto’s die in films worden gebruikt doen het over het algemeen goed bij verzamelaars. Daarbij kun je denken aan “Cars” die uit de films komen van Disney.

De schaalminiaturen doen het goed bij de verzamelaars. Het aantal verzamelaars van schaalminiaturen groeit nog steeds. Ook komen er steeds meer jongeren bij. Wanneer je schaalminiaturen wilt bestellen, kun je dat doen bij Modelautoverkopen.nl. De voorraad is uitgebreid waardoor de slagingskans voor een bepaald schaalmodel groot is.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!