Recordprijs voor modelauto betaald

Recordprijs voor modelauto betaald

Recordprijs voor modelauto betaald

Een verzamelaar heeft een recordprijs voor modelauto betaald. Mensen noemen dit in de volksmond een speelgoedauto, maar het is natuurlijk een modelauto. Deze recordprijs is betaald voor een tankwagen met Thyssen opdruk van speelgoed fabrikant Wiking. Ook wel een Thyssen-tankwagen genoemd.

De tankwagen van het merk Wiking heeft in december 2019 bij een veiling meer dan 10.000 euro opgebracht, dit is voor zo ver bekend een van de grootste bedragen die ooit betaald is voor zo een kleine modelauto. De speelgoed tankwagen is namelijk gemaakt in een schaal van 1:87. Het schaalmodel uit 1961 is gebouwd en eigenlijk nooit officieel te koop in de winkel geweest. Alleen een aantal medewerkers van de fabriek hebben ooit zo een thyssen tankwagen gekregen, naast het personeel van het bedrijf Thyssen.

Thyssen tankwagen van Wiking

Het is niet de eerste keer dat een uiterst zeldzame Thyssen-tankwagen modelauto van Wiking voor meer dan 10.000 euro is verkocht. Er is namelijk in 2006 werd ook al een modelauto verkocht voor exact 10.100 euro. Het Saure-veilinghuis in Keulen veilde toen voor het eerst het zeldzame model van de Thyssen tankwagen. Het komt niet vaak voor dat er zulke grote bedragen betaald worden voor miniatuur auto’s.

Wel is er bekend dat er grote verzamelingen van dure en zeldzame model auto’s voor zeer grote bedragen verkocht zijn. Maar echt één specifieke miniatuurauto van die schaal is erg zeldzaam!
Natuurlijk zijn er ook grote modelauto’s van 1:12 die erg duur in de aanschaf zijn, alleen die zijn qua formaat niet te vergelijken met een 1:87 modelauto tankwagen van Thyssen Wiking.

Corgi en Dinky Toys

De bekende Corgi en Dinky Toys (ook Dinky supertoys) zijn wel erg zeldzaam en gaan soms ook voor grote bedragen over de toonbank! Helemaal als deze nog in een perfecte zogehete “mint” staat zijn. Dan wordt er grof geld betaald voor de oude dinkytoys!

Ben jij inmiddels nieuwsgierig geworden naar klassieke modelauto’s of misschien wel naar trucks en dinkytoys?
bekijk dan het aanbod eens in onze webshop van Modelautokopen.nl Klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!