Nieuwe modelauto’s

Nieuwe modelauto’s

Nieuwe modelauto’s

Modelauto’s zijn populair bij verzamelaars en kinderen. Daar spelen fabrieken op in bij het vervaardigen van modelauto’s. Toch zal er altijd een goed vooronderzoek door de fabrikanten aan vooraf gaan om te kijken naar welke modelauto vraag is. Dat is begrijpelijk want de mallen waarin de modellen worden gemaakt, zijn kostbaar. De mallen worden door specialisten gemaakt. Het zijn echte vakmensen. Het is moeilijk werk, omdat alle details van de auto zoveel mogelijk worden nagemaakt. De modellen worden gemaakt door middel van spuitgieten.

Dat betekent dat de mallen uit twee delen bestaan die tegen elkaar worden gedrukt. In de holle ruimte wordt het vloeibare metaal gespoten. Zodra het materiaal voldoende is afgekoeld, worden de mallen van elkaar gehaald, waardoor het schaalmodel eruit valt. De details worden dus aan de binnenzijde van de mal aangebracht, terwijl je ze aan de buitenzijde van het schaalmodel ziet. Omdat het investeren in mallen erg duur is, zijn er wereldwijd maar een paar bedrijven die zich hieraan wagen. In Europa is het maar een handjevol. In Tsjechië worden modelauto’s van het begin tot het eind gemaakt.

Nieuwe modellen

Ondanks dat het kostbaar is om een nieuw schaalmodel te maken, komen er steeds weer nieuwe op de markt bij. Dat is fijn voor een verzamelaar die daardoor zijn collectie kan uitbreiden. Voor de schaalmodellen die een verzamelaar verzamelt, is het fijn als hij wordt gewaarschuwd wanneer een nieuw schaalmodel op de markt wordt gebracht. Dat is in veel gevallen mogelijk door zich bij de fabrikant in te schrijven die de schaalmodellen op de markt brengt. Je kunt je vaak ook bij leveranciers inschrijven voor een nieuwsbrief waarin komt te staan wanneer er weer een nieuw model gekocht kan worden. Omdat Modelautoverkopen.nl altijd de nieuwste modellen heeft, is het belangrijk de site regelmatig te bekijken. Je weet dan zeker dat je een van de eersten bent die het nieuwe schaalmodel kan aanschaffen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!