Modelcar Paradise

Modelcar Paradise

Modelcar Paradise

De populariteit van schaalmodellen auto’s nemen de laatste jaren sterk toe. Dat is niet verwonderlijk. Het spelen met de miniatuur auto’s door kinderen neemt niet alleen toe, maar ook het verzamelen van schaalmodel auto’s met een schaal van 1:18 of 1:24. Kinderen spelen met miniatuur auto’s die een schaal hebben van 1:64, die ook interessant zijn voor de verzamelaars. De miniatuur auto’s waar de kinderen mee spelen zijn niet zo gedetailleerd als de schaalmodellen die de verzamelaars verzamelen.

Belangrijk voor de kinderen

Voor de schaalmodellen auto’s waarmee de kinderen spelen zijn details niet belangrijk. Ze willen alleen maar spelen met mooie gekleurde autootjes. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat ze er mee kunnen rijden. Op die manier kunnen ze er heerlijk mee spelen. Schaalmodel auto’s worden vervaardigd door spuitgieten. In een mal wordt een vloeibaar metaal gespoten (zinklegering) of kunststof. Als het materiaal is afgekoeld, wordt het schaalmodel uit de mal gehaald. Dat proces gaat snel, zodat de productiekosten van een schaalmodel laag is. Daarna worden ze nog van een verflaag en rubberen bandjes voorzien. De modellen worden niet alleen voor kinderen gemaakt. Er zijn ook verzamelaars die de miniatuur auto’s verzamelen. Door het spuitgieten verkrijg je goedkope modelauto’s.

Een verzamelaar

Een verzamelaar zal voornamelijk schaalmodellen kopen met een schaal van 1:18 of 1:24. Dat doet hij, omdat deze schaalmodellen gedetailleerd gemaakt kunnen worden.

Modelcar Paradise

In 2011 is Modelcar Paradise gestart in Putten met de verkoop van schaalmodel auto’s via internet. Er worden veel verschillende schaalproducten op de website aangeboden. Onlangs heeft men er houten speelgoed en blikken/tinnen decoratiemodellen aan toegevoegd.

Kopen en bestellen

Wanneer je schaalmodellen wilt bestellen, kun je kijken op Modelautoverkopen.nl. Ze hebben een zeer uitgebreide grote voorraad van schaalmodellen auto’s. Wanneer je een schaalmodel voor 16.uur koopt, heb je het de andere dag in huis. Zo wordt een snelle bezorging bereikt. Je kunt vertrouwd en veilig afrekenen met: iDEAL, Giropay en Bancontact.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!