Modelauto’s van Maisto

Modelauto’s van Maisto

Modelauto’s van Maisto

Maisto is een Chinese fabrikant van modelauto’s. Maisto is een wereldwijd merk van speelgoed dat deel uitmaakt van de May Cheong Group, maar is ook geliefd bij verzamelaars van de schaalminiaturen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië. Het hoofdbedrijf staat in Hong Kong. De producten worden in China en Thailand gemaakt. De fabrikanten in China en Thailand maken replica’s op de schaal 1:12, 1:18, 1:24, 1:25, 1:27, 1:43, 1:31 en 1:64. Bijna alle modellen zijn officiële goedgekeurde producten die ook een licentie hebben. De schaalminiaturen zijn vooral gebaseerd op producten waar veel vraag naar is. Er zijn ook producten die gemaakt worden en overeenkomen met die van de Hot Wheels producten. Het Amerikaanse magazijn en distributiecentrum is in Fontana Californië gevestigd. Maisto heeft Tonka en Bburago overgenomen. In 2005 kocht de May Cheong Group de activa van het beroemde merk Bburago.

Diverse maten modelautos

In de fabrieken worden verschillende schaalmodellen van auto’s gemaakt, zoals 1:18, 1:43 en 1:64. Maisto heeft de volledige vergunning om Ferrari-modellen te maken. Maisto produceert vooral gegoten modellen van auto’s. Ook worden er motorfietsen en vliegtuigen gemaakt. Enkele Tonka-producten zijn onder de licentie vervaardigd van Hasbro. Maisto is ook in het bezit van de Italiaanse merken Bburago en Polistil.

Je kunt ook altijd even een kijkje nemen op de website van de fabrikant zelf, klik hier!

Bestellen van Maisto producten

Wanneer je schaalminiaturen van auto’s wilt aanschaffen, zul je zien dat daar vaak wel een prijskaartje aan hangt bij de schaal 1:18. Vooral verzamelaars maken hier gebruik van. Je kunt op internet kijken waar je een modelauto van Maisto kunt kopen. Je hoeft niet ver te zoeken, omdat Modelautokopen.nl de meeste schaalmodellen in voorraad heeft. Je kunt de nieuwste modelauto’s aanschaffen en deze toevoegen aan je verzameling. Je kunt afrekenen met IDEAL, Giropay en Bancontact. Heb je het product op werkdagen voor 16:00uur besteld, dan heb je het de andere dag in huis.

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!