Matchbox Modelautos Online Kopen

Matchbox Modelautos Online Kopen

Fabrikant Matchbox

Fabrikant Matchbox is van oorsprong een Brits speelgoed- en miniatuur automerk. Het is nu een onderdeel van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel. Voor speelgoedauto’s is het merk een waar begrip. Toen Mattel de fabrikant Matchbox overnam, waren de fans van Matchbox bang dat er geen miniatuur auto’s meer namens de Fabrikant gemaakt zouden worden. Bij Mattel wordt 80% van de wereldwijde omzet in zamac bij Mattel verkocht onder de naam Hot Wheels en voor 17% onder de naam van Matchbox.

De productielijnen

De fabrikant maakte onder de naam Collectibles in de jaren negentig een serie met exclusieve auto’s in meerdere schalen. Ze waren speciaal voor de verzamelaars. De verschillen zaten vooral in een betere verflaag en rubberbandjes. Er werden niet alleen kleine miniaturen gemaakt van auto’s, maar er werd ook een grotere schaal gebruikt zoals: 1:43 en 1: 32. Deze modellen werden verkocht onder de naam King Size en Super Kings. De kleinste schaal was van schaalminiaturen die in een luciferdoosje pasten. Daardoor was een bus even groot als een VW Kever.

De plastic modellen

In de jaren 70 heeft de fabrikant zich ook gericht op de plastic modelbouw. Er werden schaalmodellen van auto’s gemaakt met de schaal 1:32. Er zijn in het verleden heel wat overnames geweest, maar je kunt nog steeds miniatuur auto’s kopen van deze fabrikant.

Kopen en bestellen
De schaalminiaturen van auto’s zijn niet duur. Wanneer je een Matchbox auto wilt bestellen, kun je dat online doen. Doordat de meeste modellen van Matchbox uit voorraad worden geleverd, kun je de modelauto snel in je bezit hebben. Wanneer je online een schaalmodel voor 16.00 uur bestelt, heb je het in de meeste gevallen de ander dag in huis. Ook kun je met een veilige betaalmethode afrekenen. Daarbij kun je denken aan: iDEAL, Giropay of Bancontact. Kinderen zien spelen met Matchbox miniatuur auto’s is een lust om naar te kijken. Ook verzamelaars kunnen veel plezier beleven aan het verzamelen van Matchbox miniatuur auto’s.

Wij van Modelautokopen.nl hebben een grote voorraad miniatuur auto’s. Bekijk ze hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!