Maisto Bburago Ferrari Collectie

Maisto Bburago Ferrari Collectie

Bburago
Bburago was van oorsprong een Italiaanse modelautofabrikant. Tussen 1974 en 2005 werden er schaalmodellen van auto’s geproduceerd. In 1974 begon Bburago modelauto’s te produceren in Molgora. Hij begon met schaalmodellen met een nieuwe schaal van 1:18. Dat was een volledig nieuwe markt die snel door anderen werd overgenomen. De concurrentie voor de nieuwe markt, voor het maken van de schaalminiaturen 1:18, is groot. Bburago kon het zelf niet meer bolwerken en moest in 2005 het faillissement aanvragen. De Chinese fabrikant Maisto heeft toen de bezittingen en merknamen overgenomen. Maisto is een fabrikant van modelauto’s. Het is een onderdeel van Master Tot Co Ltd uit Thailand. Er worden verschillende schaalminiaturen gemaakt, zoals 1:18, 1:43 en 1:64. Het is ook Maisto die de volledig vergunning heeft om de schaalmodellen van Ferrari te maken. Ferrari modelauto’s zijn erg in trek bij verzamelaars. Bburago is de merknaam die vanaf 2007 onder de paraplu van Maisto wordt uitgegeven.

De schaalmodellen
Een van de eerste schaalmodellen die Bburago op de markt bracht waren de vrachtwagens met een schaal 1:24. In eerste instantie was het bereik van de schaalmodellen gericht op de verzamelaars. De fabrikant hield zich niet strikt aan de schaalmodellen van 1:18 waar hij uiteindelijk aan ten onder is gegaan. Hij ging schaalmodellen toevoegen van 1:16, zoals voor de Renault Alpine A110 en de Fiat 500. Er zijn nu veel verschillende schaalmodellen bij Bburago te bestellen.

De kosten en het bestellen
De schaalmodellen van het merk Bburago zijn vrij goedkoop. Natuurlijk zijn er exemplaren bij die kostbaarder zijn en vooral voor de verzamelaars belangrijk zijn. Wanneer je een modelauto wilt kopen, kun je dat online doen. Je kunt veilig betalen via iDeal, GiroPay, creditcard of Bancontact. Wanneer je op werkdagen voor 16.00 uur besteld, heb je het product de volgende dag in huis.

Wij van Modelautokopen.nl hebben ook een ruime collectie van Bburago miniatuurauto’s. Neem snel een kijkje in de webshop voor al onze Burago modellen.

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!