luxe miniatuurauto online kopen

luxe miniatuurauto online kopen

Miniatuurauto

Miniatuur auto’s zijn schaalmodellen van auto’s. Er worden schaalmodellen van auto’s voor kinderen en verzamelaars gemaakt ookwel een miniatuurauto genoemd.
De schaalmodellen worden door spuitgieten vervaardigd. Daarbij kan een zinklegering of kunststof worden gebruikt.
Het vloeibare materiaal wordt in een mal gespoten. Zodra het in de mal gestold is, wordt het model uit de mal verwijderd. Daarna worden de miniatuur auto’s eventueel voorzien van wielen en dergelijke.

Ook moeten ze nog in een aantrekkelijke kleur worden gespoten. Vooral de modelauto’s voor kinderen worden voorzien van geluiden wanneer ze rijden. Het rijden kan bij de schaalminiaturen voor kinderen door een veerconstructie plaatsvinden. In enkele gevallen moet de veer met een sleutel worden opgewonden waarna de miniatuur auto zal voortbewegen.

Miniatuurauto’s voor verzamelaars

Fabrikanten die modelauto’s maken, hebben niet alleen speelgoedauto’s.
Ze maken ook schaalmodel auto’s voor verzamelaars. De schaalmodel auto’s voor verzamelaars moeten aan andere eisen voldoen dan de speelgoedauto’s voor kinderen. De schaalmodellen voor verzamelaars moeten exclusief en voorzien zijn van alle details. Ze moeten de exacte uitstraling hebben van de oorspronkelijke auto.
De schaalmodellen worden net als alle miniatuur auto’s op schaal gemaakt.

Dat kan de schaal zijn van 1:18 of 1:24. Zo zijn er veel verschillende schalen. Een verzamelaar zal in eerste instantie waarschijnlijk, zonder dat het de opzet van verzamelen was, een paar exclusieve modellen in zijn bezit willen hebben. Daarna wil hij er meer en zal hij zijn collectie gaan uitbreiden. Het is niet moeilijk om miniatuur auto’s te bestellen.

Toch moet je als verzamelaar regelmatig wel zoeken om een goed exemplaar te pakken te krijgen. Om goedkope modelauto’s in je bezit te krijgen, moet je dat doen door te zoeken op internet. In veel gevallen is de regeling zo dat als je voor 16.00 uur je bestelling plaatst je het schaalmodel de andere dag in huis hebt. Je kunt daarbij afrekenen met een veilige betaalmethode zoals: iDeal, Giropay en Bancontact.

Wij van Modelautokopen.nl hebben een ruime collectie van miniatuur auto’s.
Neem een kijkje in onze webshop

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!