Kia modelauto kopen

Kia modelauto kopen

Kia modelauto kopen

Automerk Kia Motors is een Zuid-Koreaans bedrijf dat een onderdeel is van de Hyundai Motor Company. Kia is sterk in opmars. Het houdt zich bezig met de productie van personenauto’s en bedrijfswagens. Kia heeft fabrieken in Zuid-Korea en één in Slowakije. Kia komt voort uit de taal van het Koreaans. Ki staat voor het opkomen van de nieuwe zon en ‘a’ komt van Azië. Je zou Kia dus vrij kunnen vertalen als “de opkomende zon uit Azië”.
In de jaren zeventig is Kia met de productie van auto’s begonnen. In het begin werd er sceptisch over gesproken, maar we weten nu wel beter.

De jaren 80 en 90 introduceerde Kia in meerdere landen de Kia Pride. In 1997 ging Kia bijna failliet door de financiële crisis in Azië. In 1998 werd de firma overgenomen door Hyundai Motor Company en ontstond er een goede samenwerking.
Door onder andere de 7 jaar garantie is de Kia populair. De recensies die over de Kia worden geschreven zijn lovend. In Nederland is Kia gestart onder de naam Kia Motors Corperation. In 2009 was de cee’d de bestverkochte auto van Kia gevolgd door de Picanto. Kia heeft veel modellen geproduceerd waaronder de: Picanto, Rio, Carens, cee’d, Soul, Optima, Sportage, Sorento, Niro, Stinger, Stonic, Venga, K900, Cadenza, XCEE en de Forte.

De verzamelaar van de schaalmodellen van het merk Kia

Een verzamelaar kan één merk van de schaalmodellen kiezen of meerdere. Er zijn er zelfs die alles van Kia als schaalmodel verzamelen. Je kunt om je verzameling aan te vullen naar de website gaan van Modelautokopen.nl. Ze hebben een grote voorraad schaalmodellen van een topkwaliteit tegen een redelijke prijs. Door de grote voorraad is een snelle levering van de bestelde schaalminiaturen mogelijk. Voor 16.00 uur een schaalmodel bij Modelautokopen.nl besteld, heb je de andere dag in huis. Je kunt er ook veilig betalen met: iDEAL, Giropay of Bancontact.
Schrijf je ook in voor de gratis nieuwsbrief bij Modelautokopen.nl. Je krijgt dan regelmatig bericht als er nieuwe schaalmodellen aan de website worden toegevoegd.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!