High Class Modelautos van Minichamps

High Class Modelautos van Minichamps

High Class Modelautos van Minichamps

De firma MiniChamps is een Duitse modelautofabrikant die opgericht is in 1990. Het is een producent van gegoten auto’s. Er worden schaalminiaturen gemaakt van Formule 1 auto’s, gewone auto’s, bussen, vrachtauto’s, toerenwagen raceauto’s en motorfietsen. De modellen worden vooral door de verzamelaars gewaardeerd, omdat ze een hoge kwaliteit hebben. Er worden vooral modelauto’s gemaakt met een schaal van 1:18 en 1:43 en sinds 2009 modelauto’s op de schaal van 1:64, de Minichamps 64. Ze maken vooral speelgoed door middel van spuitgieten. Dat betekent dat er een gesmolten zinklegering of lood in een vorm wordt gebracht. Het speelgoed is gemaakt van metaal, plastic, rubber, glas en andere bewerkte materialen. Het plastic speelgoed van tegenwoordig wordt allemaal door spuitgieten vervaardigd. Dat gaat snel en er gaat weinig materiaal bij de productie verloren. Doordat de snelheid van het vervaardigen van de schaalminiaturen zo hoog is zijn de kosten laag. Doordat ze op deze manier worden vervaardigd, kun je goedkope modelauto’s kopen.

De modelauto’s

De eerste modelauto die door Minichamps werd vervaardigd was de GTC Audi V8. Hij werd nagemaakt op een schaal van 1:43. Tegen 1995 produceerde Minichamps al meer dan 110 verschillende modellen in veel verschillende kleuren en volgens drie verschillende schalen. In 1996 werd het bedrijf officieel Minichamps GmbH genoemd. Nu produceert Minichamps modellen op de schaal van 1:12. De modelauto’s met een schaal van 1:43 hebben uitzonderlijk details. Daarbij kun je denken aan deurgrepen, ventilatieopeningen, koplamplenzen en motorkapbadges. De meeste modellen van Minichamps worden in China vervaardigd. De schaalmodellen doen het goed bij verzamelaars, omdat ze goed gedetailleerd zijn.

Kopen en bestellen

Je kunt goedkope modelauto’s via internet kopen. Je hoeft in principe niet lang te zoeken. Wanneer je naar Modelautokopen.nl gaat, heb je de keuze uit een ruim aanbod van Minichamps modelauto’s. Je kunt ze bestellen en betalen door gebruik te maken van de veilige betaalmethoden iDeal, Giropay en bancontact.
Wanneer je de schaalminiatuur auto voor 16.00 uur besteld, heb je hem de andere dag in huis. Wij van Modelautokopen.nl hebben een ruime collectie van Minichamps modelauto’s. Neem snel een kijkje in onze webshop

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!