Ferrari Modelauto’s

Ferrari Modelauto’s

Ferrari

Een Ferrari is een Italiaans automerk. Het bedrijf is gevestigd in Maranello, Italië. In 1929 is het bedrijf als een raceteam opgericht. Dat werd gedaan door Enzo Ferrari. Het duurde tot 1947 voordat het bedrijf overging op de productie van legale straatauto’s. Ferarri wordt in een adem genoemd met de Formule 1. Er zijn door de jaren heen heel wat successen behaald. Enzo Ferrari begon in 1923 als test coureur bij Alfa Romeo.

Hij kreeg daarbij al snel de verantwoordelijkheid over het hele team. Nadat Ferari en Alfa Romeo lang hadden samengewerkt, scheiden hun wegen in 1939. De afspraak was dat Ferrari 4 jaar lang de naam van Ferrari niet in verband zou brengen met racewagens. In 1945 begonnen ze aan de bouw van de eerste Ferrari wagen. In 1947 was deze klaar. Het was het model 125 S. Het was een prachtige rode raceauto. Nu verkoopt Ferrari ongeveer 9000 auto’s op jaarbasis. De meeste worden in Z-Amerika verkocht.

Het verzamelen van Ferrari schaalmodellen

Er zijn veel verzamelaars die helemaal weg zijn van de schaalmodellen van de Italiaanse fabrikant. Het zijn prachtige racewagens waar Sebastian Vettel de laatste tijd veel succes mee heeft. De schaalmodellen worden gemaakt met een schaal van 1:24 of 1:18. De schaalmodellen hebben de juiste grootte om alle details exact weer te kunnen geven. Ook zijn het de kleuren en het logo die voor veel verzamelaars de doorslag geven. Je kunt de schaalmodellen op internet opzoeken en bestellen.

Modelautokopen.nl

Wanneer je niet alle websites wilt bezoeken, kun je beter naar Modelautokopen.nl gaan. Ze hebben een grote voorraad die nog steeds wordt uitgebreid. Wil je van Modelautokopen.nl de nieuwsbrief ontvangen, dan kun je je daarvoor inschrijven. Dan krijg je bericht als er nieuwe wagens worden toegevoegd of als er mooie kortingen worden gegeven. Wanneer je een schaalmodel voor 16.00 uur koopt, heb je het de andere dag in huis. Je kunt eenvoudig en veilig betalen met: iDEAL, Giropay of Bancontact.

Wil je alle italiaanse modelautos bekijken? Klik dan hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!