De Formule 2 racewagens

De Formule 2 racewagens

De Formule 2 racewagens

De FIA heeft niet voor niets de Formule 2 race in het leven geroepen. Het Formule 2 kampioenschap is een tweedelig racekampioenschap voor een éénzitter. Het werd in 1917 georganiseerd door de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA).  Deze manier van de wedstrijden wordt toegepast om het racen voor teams betaalbaar te maken. Het is ook een trainingsveld om de coureur gereed te maken om deel te nemen aan de Formule 1 wedstrijden. Bij de Formule 2 hebben alle wagens hetzelfde chassis, motor en bandenleverancier.

Door het opleggen van deze beperkingen wordt de rijvaardigheid van de coureur beoordeeld. Voornamelijk worden de Formule 2 races alleen op Europese circuits gedaan. Er zijn tijdens de race ook bepaalde regels waar een coureur zich aan moet houden. Op vrijdag hebben ze een trainingssessie van 45 minuten. De uitslag van vrijdag bepaalt de startvolgorde op zaterdag. Bij de race op zaterdag moet iedere bestuurder een verplichte pitstop maken. De volgorde van de race op zondag wordt bepaald door de uitslagen op zaterdag. De uitslag van de eerste 8 op zaterdag zal op zondag worden omgekeerd. Hij die nummer 8 op zaterdag was, zal op de polepositie op zondag starten. Door deze regels kijken er steeds meer mensen naar de races van de Formule 2. Ook komen er steeds meer verzamelaars bij die de racewagens van de Formule 2 verzamelen.

Het verzamelen van de Formule 2 racewagens.

Om snel resultaat te boeken, kun je het schaalmodel van de Formule 2 racewagen dat je kort komt, op internet bestellen. Daarvoor kun je het beste naar Modelautokopen.nl gaan. Ze hebben een grote voorraad van veel verschillende schaalmodellen. Het schaalmodel dat je wilt hebben, kun je gemakkelijk vinden door je voorkeur in te typen. De schaalminiatuur racewagen dat je wilt hebben, heb je zo snel gevonden. Wanneer je het voor 16.00 uur bij Modelautokopen.nl bestelt, heb je het de andere dag in huis. Ze gebruiken de veilige en vertrouwde betaalmethode van: iDEAL, Giropay of Bancontact.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!