De fabrikant van HotWheels

De fabrikant van HotWheels

De fabrikant van Hot Wheels

Hotwheels is een merk speelgoedauto’s die op schaal worden gemaakt. De speelgoedauto’s werden door speelgoedfabrikant Mattel in 1968 geïntroduceerd. Het was de grootste concurrent van Matchbox tot 1997. Toen Mattel in 1997 Mattel Tyco Toys kocht, werd het ook eigenaar van Matchbox. Daarna hebben veel autofabrikanten HotWheels de vergunning gegeven om schaalmodellen van hun auto’s te maken. Het gebruik van de originele ontwerpblauwdrukken en – details werden daarna mogelijk. Daardoor werden ook volwassenen verliefd op de schaalmodellen. Nu zijn ze populair bij de volwassenen verzamelaars van de schaalminiaturen. De schaalmodellen worden voor de verzamelaars in een beperkte oplage gemaakt. Het moederconcern Mattel heeft Matchbox onder haar vleugels. Matchbox is meer voor kinderen, terwijl Hot Wheels een product is voor oudere kinderen en verzamelaars. De gemiddelde verzamelaar van HotWheels heeft meer dan 1550 schaalmodellen. Kinderen tussen de 5 en 15 jaar hebben gemiddeld 40 schaalminiaturen.

Het verzamelen van Hot Wheels

De meesten denken dat de verzamelgekte is begonnen met Treasure Hunts in 1995. Mike Strauss, die de vader wordt genoemd als verzamelaar van Hot Wheels, organiseert ieder jaar vanaf 1986 elke twee jaar verzamelaarsevenementen. Hot Wheels is nu geliefd. Verzamelaars zijn op zoek naar alles wat te maken heeft met Hot Wheels. Ze verzamelen nieuwe gietstukken tot alleen rode lijnen en alles wat daartussen komt. Het is in principe een goedkope bobby wanneer het wordt vergeleken met anderen. Er zijn wel schaalminiaturen die een fortuin kosten, maar daar kijk je zeker in het begin niet naar als verzamelaar.

De kosten en het bestellen

Schaalminiaturen van Hot Wheels zijn niet duur. Wanneer je als verzamelaar een schaalminiatuur ziet, die nog niet hebt, kun je die online bestellen. Doordat de meeste nieuwste modelauto’s uit voorraad worden geleverd kun je de modelauto snel in je bezit hebben. Je kunt in de meeste gevallen veilig betalen met PayPal, IDeal of Bancontact. Het zijn veilige betaalmethoden waarbij je bestelling snel kan worden geleverd. Het verzamelen van schaalminiaturen is een prachtige hobby waaraan je veel plezier kunt beleven.

Wij van Modelautokopen.nl hebben ook een ruime collectie aan Hotwheels miniatuur auto’s. Neem een kijkje in de webshop!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!