De fabrikant Solido

De fabrikant Solido

De fabrikant Solido

Solido is een Franse fabrikant voor de schaalmodellen van vrachtauto’s en gewone auto’s. In 1930 werd Solido gestart door de Fransman Ferdinand de Vazeilles in Oulins. Belangrijke technische vernieuwingen voor vormen maken en gieten zijn van Solido afkomstig. Veel van deze vernieuwingen worden nog wereldwijd toegepast. Solido was een van de eerste fabrikanten die schaalmodellen ging maken met de schaal 1:43. Het eerste product was een metalen bougie op wielen. In 1932 begon Solido met de productie van schaalmodel auto’s.

Door de jaren had de fabrikant al meer dan 100 octrooien. Zodat hij de exclusieve schaalmodellen kon en mocht maken. In de beginjaren waren de schaalmodellen vooral gebaseerd op de auto’s die in Frankrijk werden vervaardigd. Ze werden ook regelmatig aangevuld met Italiaanse en Duitse auto’s. Bussen en vrachtauto’s werden ook aan de collectie toegevoegd tijdens de jaren zestig. In 1964 werd de L’Age d”Or uitgebracht. Dat was een succes. Het zijn klassieke schaalmodel auto’s.

Deze schaalmodellen zijn veel gedetailleerder dan die van de concurrenten en daarom in trek bij de verzamelaar. Aan het eind van de jaren 90 werden oudere modellen opnieuw uitgegeven door Verem de dochter van Solido. Er zijn meerdere overnames geweest. In 2015 werd het overgenomen door Otto Mobile. Otto Mobile maakt vooral exclusieve miniatuur auto’s voor verzamelaars. De auto’s van Otto Mobile zijn zeer gedetailleerd en zijn een hot item bij verzamelaars.

De kosten en het bestellen van de schaalmodellen van Solido

Je kunt de schaalmodellen van Solido online bestellen. Doordat de meeste schaalmodellen uit voorraad worden geleverd, kun je een bepaalde modelauto snel in je bezit hebben. Je kunt goedkope modelauto’s online bestellen, maar wil je een exclusief product als verzamelaar moet je meer betalen dan voor een speelgoedauto. In de meeste gevallen kun je bij het online bestellen betalen met: iDeal, Giropay of Bancontact. Wanneer je voor 16.00 uur een schaalmodel bestelt, heb je het de andere dag in huis.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!