De fabrikant Norév

De fabrikant Norév

De fabrikant Norév

De fabrikant Norév is een Franse schaalmodel autofabrikant. Norév werd in 1946 gesticht door de gebroeders Véron in de buitenwijk van Villeurbanne. Het eerste product dat ze maakten was een kleine tinnen servicegarage met meerdere plastic auto’s die ongeveer de schaal 1:87 hadden. De eerste Norév schaalmodellen van auto’s verschenen in 1953. Ze waren van kunststof. De eerste serie tot 1956 bestond uit 12 schaalmodellen. Na 1956 werden de schaalminiaturen van auto’s snel uitgebreid tot 96 in 1964.

De schaalmodellen

De eerste schaalmodellen van de auto’s waren ongeverfde modellen. Daarna ging men de schaalmodellen een kleur geven. Terwijl de meeste fabrikanten van de schaalmodellen de kleuren gebruikten van de oorspronkelijk modellen gingen ze feloranje of limegroen toepassen. Het eerste geïntroduceerde model was de Franse auto “Simca Aronde”. Het eerste niet Franse schaalmodel dat in 1956 werd uitgebracht was de Mercedes-Benz W196 racewagen. Een jaar later volgde de jaguar 2.4L MK1 sedan. Door de jaren heen werden er steeds meer buitenlandse auto’s aan toegevoegd.

Kinderen en verzamelaars

Zowel kinderen als verzamelaars hebben graag Norév Schaalmodel auto’s. Voor de kinderen zijn ze gewild door de mooie kleuren en bij verzamelaars door de gedetailleerdheid.

De kosten en bestellen van de Norév schaalmodellen

De schaalminiaturen van Norév zijn niet kostbaar. Wanneer je als verzamelaar op internet een schaalmodel ziet dat je wilt hebben, om toe te voegen aan je verzameling, kun je die online bestellen. Zoek je een speciaal model dat je niet kunt vinden, ga dan naar Modelautoverkopen.nl. Ze hebben een ruime collectie schaalmodellen van auto’s in voorraad. Wanneer je een schaalmodel voor 16.00 bestelt, heb je het de andere dag in huis. Je kunt eenvoudig en veilig betalen met iDEAL, Giropay of Bancontact.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s?  Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!