De Bugatti Veyron Modelauto

De Bugatti Veyron Modelauto

De Bugatti Veyron

Het huidige seriemodel van de Bugatti Veyron EB 16.4 is van een Franse autobouwer en Volkswagen Bugatti. De Bugatti Veyron EB 16.4 is opgevolgd door de Bugatti Chiron. De Bugatti Veyron EB16.4 is een van de duurste auto’s die je nu zou kunnen aanschaffen. De auto kan een topsnelheid halen van ruim 407 km/h. Het was de snelste auto van 2005 tot 2006. In 2010 haalde de Bugatti Veyron 16.6 Super Sport een topsnelheid van ruim 431 km/h. De naam van Veyron is afkomstig van de autocoureur die in 1939 de 24 uur van Le Mans won. Dat deed hij in een Bugattit Veyron type 57.
In 1998 werd door Bugatti een prototype van een nieuwe exclusieve sportwagen getoond. Daarna heeft men er nog zeven jaar aan gewerkt om een serie auto te maken die een topsnelheid heeft van ruim 407 km/h. Daarna heeft Bugatti met 80 ingenieurs gewerkt om een auto te maken die een snelheid van 450 km/h op de weg kon halen. Michelin ontwikkelde daarvoor een speciale band. Vanaf 1908 tot na de tweede wereldoorlog heeft Bugatti zijn beroemde racewagens gebouwd. Na het produceren van 450 auto’s stopte de productie in 2015. Daarna is de Bugatti Chiron ontwikkeld die in 2016 op de Autosalon van Genève werd getoond. Er worden 500 stuks van de Chiron gebouwd.

De Verzamelaars van de Bugatti Veyron

Een verzamelaar zal proberen zoveel mogelijk schaalmodellen van dit type te bemachtigen. Je kunt een schaalmodel nemen van 1:64, maar ook een van 1:24. Ook andere schalen zijn mogelijk. Wanneer het schaalmodel groter wordt, kunnen er meer details worden weergegeven. De deuren en eventueel de voorklep kunnen bij de grotere modellen open. Een klein schaalminiatuur van Bugatti is een auto waar ook kinderen graag mee spelen. Nu maakt het voor een kind niet veel uit dat hij op een bepaald merk lijkt, als de auto maar kan rijden en een mooie kleur heeft. Voor de aanschaf van de schaalmodellen kun je het beste naar de website van Modelautokopen.nl gaan. Bij Modelautokopen.nl leveren ze uit een grote voorraad dus is de kans groot dat ze het schaalmodel in voorraad hebben dat je wilt toevoegen aan je verzameling. Een snelle levering is na de bestelling mogelijk.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze miniatuurauto’s en modelauto’s? Bekijk ze allemaal, klik hier!

Terug naar blog

Bekijk ook eens deze modelauto's!